HALLWAY + BATHROOM MAKEOVER

April 8, 2017
HALLWAY + BATHROOM makeover


       Konačno, nakon skoro 6 mjeseci radova po kući, sve je skoro gotovo,...samo još nekoliko sitnih detalja. Ne znam jesam li već napominjala, da je ovo stan, tj. kuća koja je stara preko 40 godina.
Prije 2 godine smo obavili potpunu sanaciju prvog, sjevernog dijela kuće koji gleda na more (dnevna soba, blagovaonica i kuhinja).
Ove godine je došao red i na hodnik, te kupatilo. Kad kažem na potpunu sanaciju, ne mislim samo na mijenjanje, namještaja, te pločica ili parketa,...to se odnosi na kompletnu izmjenu, od zidova, poda, cijevi, stropa,...itd.

    Inspiraciju pronalazim u jednostavnom skandinavskom stilu,...ne volim kič, niti puno detalja, ako nešto i treba biti istaknuto, kao npr. moje nove PLOČICE U HODNIKU, tada sve ostalo mora biti jednostavno. PLOČICE su zaista posebne, a i cijena im je prihvatljiva, cc 140,00 kuna po metru kvadratnom. One su posebne u tolikoj mjeri jer ih ima 18 različitih vrsta, ovakve pločice ili voliš ili ne voliš. Probali smo nekoliko opcija sastavljanja, ali je ova bila najbolja,.... morali smo uzesti malo kvadrata običnih da razbijemo prebogatu strukturu koja nastaje kada se one stavljaju jedna do druge.  
  Takva kombinacija je idealna za male prostore,...na takav jedan sam naišla ljetos u Splitu u Totos Burger baru, ali one su bile manje i plave boje.
  U hodniku se nalazi klupica kupljena u JYSK-a akciji, iznad koje ću postaviti nekoliko postera kupljenih online, na stranici THE POSTER CLUB.

  Hodnik je bio jako dug, (tako su se zapravo kuće i gradile 50-tih, 60-tih prošlog stoljeća u Dalmaciji), te smo ga odlučili skratiti.  I to na način, da smo rigipsom odvojili ulaz u kupatilo i osmislili skrivena vrata tj. ulaz u ostavu. Od željeza je suprug napravio okvir, zatim obična vrata na koja smo stavili rigips. Naravno vidi se samo rub, ali sveukupni dojam je više nego odličan. Odmah je uslijedila ideja , da baš na ta vrata stavim TWELVE DOTS kukice, koje su hrvatski proizvod i po meni puno decentije i ljepše od Muutovih. MUUTO je dobio ozbiljnu  zdravu konkurenciju i to našu.

 Pločice u kupatilu su kupljene u "Keratermu",.... podne izgledaju kao da su od drva, te daju toplinu samom prostoru, dok su ove zidne smeđe-sive, te su kombinirane sa uzorcima. 
Zidne pločice nismo stavljali na sve zidove, samo na zid lijevo od ulaza i to opet ne od samog početka, te tamo gdje je tuš. Na onaj zid gdje se nalazi prozor i sve ostale smo stavili perivu boju i to neku toplo sivu boju.

  Ima još dosta manjih sitnica za dovršit,... tipa, rasvjeta, obojati komodu u crno (na mom starom blogu možete pogledati tu komodu , te kakve su pločice bile prije,....jako su slične ovima),...zatim ponovo postaviti ZIDNI ORMAR ZA CIPELE koji se također nalazi u hodniku i to prije ulaza u kupatilo. Tu su, naime, nekoć bila vrata, mi smo ih zatvorili, ali ne u potpunosti, samo onoliko da dobijemo dubinu za ormar. Od drva je suprug napravio okvir, a vrata smo pronašli u Bauhaus-a. To smo radili prije 4-5 godina i to također možete pronaći na linku OVDJE.

  Kada sve bude u potpunosti gotovo, fotografirat ću iz malo bolje perspektive, da dobijete bolji dojam.
  A, joj, koliko dugačak post 😀.

Sretna sam što je konačno sve gotovo! 😌

Ugodan Vam vikend svima 😗

Anita x


SaveSave

Post a Comment

Latest Instagrams

© SIMPLICITY. Design by FCD.